Напевно, у кожного в житті був неприємний випадок, коли так намагаєшся приготувати смачне і соковите м'ясо на мангалі, а шашлик виходить сухим та жорстким. Досвідчені кухарі розкрили головну помилку, яку робить більшість.
Чому шашлик виходить сухим?
Як не крути, приготування м'яса – це мистецтво. Не кожному дано створити шедевр. Досвідчені кулінари розповіли, що є кілька поширених помилок, які роблять люди під час приготування шашлику.
Найчастіше це криється у виборі м'яса, неправильному жарінні, занадто великому вогні або навпаки нестачі жару, але і в маринаді.
Інгредієнт, який не можна додавати до шашлику
Неправильний маринад може зіпсувати навіть найсвіжіше м'ясо, тільки куплене на ринку. Мангальщики кажуть, що часто бачать ту саму помилку, як усі поголовно додають в маринад оцет.
Справа в тому, що ця речовина перетворює м'ясо на сухе щось, позбавляє його м'якості, соковитості і навіть натурального запаху. У поодиноких випадках, коли кулінари маринують м'ясо в оцті, тільки якщо це стара свинина чи тверда яловичина - але шашлик із цього м'яса з самого початку приречений на провал.
У чому краще маринувати шашлик?
Найбільш вдалими продуктами є кефір, натуральне вино, мінеральна вода, ківі, сік лимона, сметана, свіжі помідори, цибуля.
Нагадаємо, ми розповідали, у яких популярних продуктах не можна маринувати м'ясо – шашлик стане отрутою.