Today.ua

По-справжньому тепло: названі три найкращі наповнювачі для ковдри

По-справжньому тепла ковдра - мастхів зараз кожного українця. Людей вже давно готують до важкої та холодної зими. Справа в тому, що через відключення світла багато мешканців часто залишаються без опалення, холодно не лише у приватних будинках, а й квартирах. А тому немає кращого вкладення на сьогодні, ніж у правильну ковдру.

Три найтепліші ковдри

Синтетична ковдра

Ковдра із синтетичним наповнювачем у рейтингу найтепліших посідає третє місце. Воно, як правило, недороге, легке та дуже тепле. Його можна прати у пральній машині. Однак головний його недолік – немає циркуляції повітря – це погано для тих, хто потіє вночі.

Вовняна ковдра

Вовняні ковдри або ковдри з овечої вовни чудово пропускають повітря та зігрівають. Вони легкі і мають лікувальні властивості. Головне - вовняну ковдру потрібно добре ховати в теплу пору року, щоб її не з'їла міль.

Пухова ковдра

Ковдра з наповнювачем з гусячого або качиного пера вважається найтеплішою. Справа в тому, що цей наповнювач забезпечує комфортну температуру та циркуляцію повітря. Найкраще вибирати ковдри з чохлом із натурального матеріалу, так як синтетичний гірше утримує тепло. Якщо пухові ковдри викликають алергію, то віддавайте перевагу тим, на яких є позначка NOMITE. Головний мінус пухової ковдри - складний догляд і необхідність систематичної реставрації, щоб у ньому не завелися шкідливі бактерії.

Нагадаємо, стало відомо, чому не рекомендується спати з грілкою всю ніч - названо головну небезпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ