Плов – одна з найпопулярніших східних страв, яку люблять в Україні. Його основу складає рис та м'ясо, а от добавки кожен кухар вносить свої. Є інгредієнт, який покращує смак традиційного частування, яке часто подають на обід. Воно вийде не гіршим, ніж у ресторані.
Плов готується за особливою технологією, щоб крупа залишилася розсипчастою. Цього ефекту досягають завдяки жиру, на якому смажиться м'ясо з овочами. Щоб приготувати вдалий плов, потрібно обсмажити баранину, свинину, яловичину, кролика або курятину на олії разом із морквою та цибулею. Коли овочі з м'ясом добре протушкуються, слід додати воду, а коли вона закипить – рис.
Багато господарок під час обсмажування інгредієнтів додають спеціальну приправу для плову. Однак разом із звичними спеціями, сіллю, зірою та барбарисом, потрібно додати трохи цукру. Їм слід посипати моркву, коли вона опиниться на сковороді. Справа в тому, що навіть мінімальна кількість цукру допомагає овочу розкритися і досягти того незабутнього солодкуватого смаку, яким славиться готова страва.
Цукор у поєднанні із солоними компонентами дозволяє покращити гаму смакових відтінків рису. Достатньо однієї столової ложки цукру на казан з пловом.
Якщо ви принципово не вживаєте цукор, спробуйте додати до рису родзинки або інші сухофрукти. Вийде приблизно той самий ефект, що й з цукром.
Нагадаємо, що плов можна зробити і без м'яса. Він швидше приготується в мультиварці.