Today.ua

Піца з беконом та моцарелою: рецепт смачного та ситного частування для великої компанії

Піца – одна з найпростіших та ситних страв. Вона дуже смачна з беконом, моцарелою, твердим сиром та помідорами. Спробуйте приготувати домашнє частування для великої компанії.

Піца - чудова страва для будь-якого свята чи вечірки з друзями. Необов'язково замовляти її у ресторанах чи кафе. Щоб зекономити, можна зробити піцу з беконом та моцареллою самому. І вона вийде анітрохи не гіршою.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

Спочатку потрібно приготувати опару. Візьміть глибоку ємність і налийте туди склянку теплої води. Додайте чайну ложку сухих дріжджів, чайну ложку цукру та трохи борошна – двох столових ложок буде достатньо.

Розмішайте суміш, накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин. Потім додайте решту просіяного борошна, трохи солі і улюблених спецій. Влийте дві столові ложки олії – краще обирати оливкову. Замісіть м'яке та еластичне тісто. Борошно може знадобитися більше або менше, тому вводьте його невеликими порціями.

Залиште тісто для піци приблизно на півгодини. Коли воно збільшиться в об'ємі, потрібно тонко його розкачати. Це важливий момент, якщо хочете отримати саме піцу, а не м'ясний пиріг із начинкою.

Змастіть пласт тіста кетчупом та майонезом. Соуси можна використовувати в рівних частинах або пропорціях, які вам більше подобаються. Наріжте бекон скибочками чи смужками, помідори – часточками, а цибулю – тонкими півкільцями. Покладіть начинку рівномірно на тісто.

Натріть шматок твердого сиру, а моцареллу наріжте слайсами та покладіть на тісто. Зверху посипте дрібнорубленою зеленню. Можна використовувати сухі трави, зокрема базилік чи орегано.

Випікайте піцу близько 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного!

Не любите дріжджі? Цілком можна обійтися і без них. Спробуйте піцу за рецептом відомого кулінара Євгена Клопотенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ