Піца – одна з найпростіших та ситних страв. Вона дуже смачна з беконом, моцарелою, твердим сиром та помідорами. Спробуйте приготувати домашнє частування для великої компанії.
Піца - чудова страва для будь-якого свята чи вечірки з друзями. Необов'язково замовляти її у ресторанах чи кафе. Щоб зекономити, можна зробити піцу з беконом та моцареллою самому. І вона вийде анітрохи не гіршою.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- борошно;
- вода;
- сухі дріжджі;
- бекон;
- помідори;
- твердий сир;
- цибулина;
- моцарелла;
- оливкова олія;
- цукор;
- кетчуп чи томатна паста;
- майонез;
- сіль та спеції за смаком;
- зелень.
Спочатку потрібно приготувати опару. Візьміть глибоку ємність і налийте туди склянку теплої води. Додайте чайну ложку сухих дріжджів, чайну ложку цукру та трохи борошна – двох столових ложок буде достатньо.
Розмішайте суміш, накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин. Потім додайте решту просіяного борошна, трохи солі і улюблених спецій. Влийте дві столові ложки олії – краще обирати оливкову. Замісіть м'яке та еластичне тісто. Борошно може знадобитися більше або менше, тому вводьте його невеликими порціями.
Залиште тісто для піци приблизно на півгодини. Коли воно збільшиться в об'ємі, потрібно тонко його розкачати. Це важливий момент, якщо хочете отримати саме піцу, а не м'ясний пиріг із начинкою.
Натріть шматок твердого сиру, а моцареллу наріжте слайсами та покладіть на тісто. Зверху посипте дрібнорубленою зеленню. Можна використовувати сухі трави, зокрема базилік чи орегано.
Випікайте піцу близько 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного!
Не любите дріжджі? Цілком можна обійтися і без них. Спробуйте піцу за рецептом відомого кулінара Євгена Клопотенка.