Піца з беконом та моцарелою: рецепт смачного та ситного частування для великої компанії

Піца – одна з найпростіших та ситних страв. Вона дуже смачна з беконом, моцарелою, твердим сиром та помідорами. Спробуйте приготувати домашнє частування для великої компанії.

Піца з беконом та моцарелою: рецепт смачного та ситного частування для великої компанії - today.ua

Піца - чудова страва для будь-якого свята чи вечірки з друзями. Необов'язково замовляти її у ресторанах чи кафе. Щоб зекономити, можна зробити піцу з беконом та моцареллою самому. І вона вийде анітрохи не гіршою.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно;
  • вода;
  • сухі дріжджі;
  • бекон;
  • помідори;
  • твердий сир;
  • цибулина;
  • моцарелла;
  • оливкова олія;
  • цукор;
  • кетчуп чи томатна паста;
  • майонез;
  • сіль та спеції за смаком;
  • зелень.

Спочатку потрібно приготувати опару. Візьміть глибоку ємність і налийте туди склянку теплої води. Додайте чайну ложку сухих дріжджів, чайну ложку цукру та трохи борошна – двох столових ложок буде достатньо.

Розмішайте суміш, накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин. Потім додайте решту просіяного борошна, трохи солі і улюблених спецій. Влийте дві столові ложки олії – краще обирати оливкову. Замісіть м'яке та еластичне тісто. Борошно може знадобитися більше або менше, тому вводьте його невеликими порціями.

Залиште тісто для піци приблизно на півгодини. Коли воно збільшиться в об'ємі, потрібно тонко його розкачати. Це важливий момент, якщо хочете отримати саме піцу, а не м'ясний пиріг із начинкою.

Піца з беконом та моцарелою: рецепт смачного та ситного частування для великої компанії Змастіть пласт тіста кетчупом та майонезом. Соуси можна використовувати в рівних частинах або пропорціях, які вам більше подобаються. Наріжте бекон скибочками чи смужками, помідори – часточками, а цибулю – тонкими півкільцями. Покладіть начинку рівномірно на тісто.

Натріть шматок твердого сиру, а моцареллу наріжте слайсами та покладіть на тісто. Зверху посипте дрібнорубленою зеленню. Можна використовувати сухі трави, зокрема базилік чи орегано.

Випікайте піцу близько 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного!

Не любите дріжджі? Цілком можна обійтися і без них. Спробуйте піцу за рецептом відомого кулінара Євгена Клопотенка.