У перекладі з англійської слово «панкейк» означає «тістечко на сковороді». Готуються панкейки з простих продуктів і без особливих труднощів. Але насправді за смаком нічим не гірше тортів і тістечок.
Панкейки з полуничним джемом
Інгредієнти:
- 210 мл молока
1 яйце
200 г борошна
1 ч. л. розпушувача
2 ст. л. цукру
2 ст. л. рослинної олії без запаху
0,5 ч. л. солі
100 г полуничного джему
Спосіб приготування:
Яйце збити з сіллю і цукром до стану піни. Влити тонкою цівкою молоко і ретельно, але акуратно перемішати.
Продовжуючи помішувати, влити рослинну олію. Вона обов'язково повинна бути рафінованою, інакше панкейки придбають неприємний аромат.
Окремо змішати борошно з розпушувачем, просіяти в миску з яєчно-молочною сумішшю. Швидко перемішати до однорідності.
На середньому вогні розігріти сковороду з товстим дном. Змастити злегка маслом. Це треба зробити тільки перед приготуванням першого панкейка. Далі змащувати не варто, оскільки в тісті вже є жир.
На розпечену сковороду, в самий центр дна налити трохи тіста, почекати, поки млинець підрум'яниться знизу і акуратно лопаткою перевернути. Панкейки відрізняються від звичайних млинців тим, що вони печуться на сухій сковороді. Їх діаметр становить 6-8 сантиметрів.
Готові панкейки слід охолодити, а потім скласти стопкою. Зверху десерт полити полуничним джемом або подати його окремо в соусниці.
Приємного апетиту!
Якщо ви любите млинці в всіх їх варіаціях, то спробуйте приготувати млинцевий торт. Ця чудова закуска допоможе урізноманітнити святковий стіл або сімейне меню.