Today.ua

Пікантні фаршировані баклажани - простий рецепт турецької страви

Фаршировані баклажани в Туреччині називаються карниярик. Ця пікантна та ситна страва з Близького Сходу точно не залишить нікого байдужим.

Перед приготуванням овочі замочуються у солоній воді. А потім фаршируються м'ясною начинкою з овочами.

Пікантні фаршировані баклажани по-турецьки

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо баклажани поздовжніми смугами, щоб овоч вийшов смугастим - це можна зробити за допомогою кухонного гаджета для чищення картоплі. Хвостик не зрізаємо!
  2. У великій мисці змішуємо 2 ст. л. солі з водою та поміщаємо на 30-40 хвилин баклажани.
  3. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Перець нарізаємо на кубики і додаємо до цибулі - смажимо кілька хвилин. Додаємо фарш і смажимо ще 7-10 хвилин, постійно помішуючи та розбиваючи м'ясо, щоб воно не злиплося грудкою.
  4. Томатну пасту змішуємо з подрібненим часником, дрібно нарізаними помідорами, чайною ложкою солі та меленим чорним перцем. Додаємо до м'яса та готуємо п'ять хвилин. Додаємо подрібнену петрушку та вимикаємо вогонь.
  5. У глибокій сковороді розігріваємо склянку оливкової олії, обсмажуємо баклажани до золотистого кольору. Овочі викладаємо на паперовий рушник, щоб стік жир.
  6. Робимо розріз човником на баклажанах, виймаємо ложкою трохи серединки і вкладаємо начинку всередину. Зверху прикрашаємо кружечками помідор та гострим перчиком.
  7. Викладаємо овочі у форму, вливаємо в неї томатний соус і готуємо в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
  8. Найкраще пікантні фаршировані баклажани поєднуються з рисом.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також приготувати голубці за секретним рецептом. Вони тануть у роті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ