Пікантні фаршировані баклажани - простий рецепт турецької страви

Автор: Анастасия Березовская

Фаршировані баклажани в Туреччині називаються карниярик. Ця пікантна та ситна страва з Близького Сходу точно не залишить нікого байдужим.

Пікантні фаршировані баклажани - простий рецепт турецької страви - today.ua

Перед приготуванням овочі замочуються у солоній воді. А потім фаршируються м'ясною начинкою з овочами.

Пікантні фаршировані баклажани по-турецьки

Складові:

  • 6 баклажанів
  • 350 г яловичого фаршу
  • 2 помідори
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 зелені болгарські перці
  • 1 ч. л. томатної пасти
  • Оливкова олія
  • Петрушка
  • Сіль
  • 1 ч. л. чорного перцю

Спосіб приготування:

Пікантні фаршировані баклажани - простий рецепт турецької страви

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Очищаємо баклажани поздовжніми смугами, щоб овоч вийшов смугастим - це можна зробити за допомогою кухонного гаджета для чищення картоплі. Хвостик не зрізаємо!
  2. У великій мисці змішуємо 2 ст. л. солі з водою та поміщаємо на 30-40 хвилин баклажани.
  3. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Перець нарізаємо на кубики і додаємо до цибулі - смажимо кілька хвилин. Додаємо фарш і смажимо ще 7-10 хвилин, постійно помішуючи та розбиваючи м'ясо, щоб воно не злиплося грудкою.
  4. Томатну пасту змішуємо з подрібненим часником, дрібно нарізаними помідорами, чайною ложкою солі та меленим чорним перцем. Додаємо до м'яса та готуємо п'ять хвилин. Додаємо подрібнену петрушку та вимикаємо вогонь.
  5. У глибокій сковороді розігріваємо склянку оливкової олії, обсмажуємо баклажани до золотистого кольору. Овочі викладаємо на паперовий рушник, щоб стік жир.
  6. Робимо розріз човником на баклажанах, виймаємо ложкою трохи серединки і вкладаємо начинку всередину. Зверху прикрашаємо кружечками помідор та гострим перчиком.
  7. Викладаємо овочі у форму, вливаємо в неї томатний соус і готуємо в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
  8. Найкраще пікантні фаршировані баклажани поєднуються з рисом.

Готово! Смачного!

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Пропонуємо вам також приготувати голубці за секретним рецептом. Вони тануть у роті.