Перевернута шарлотка з карамелізованими яблуками – десерт, який можна подати не лише вдома до чаю, а й приготувати на важливу подію. Адже він виглядає просто чудово, а на смак ще краще.
Перевернута шарлотка з карамелізованими яблуками
Складові:
- 3 великі солодкі яблука
- 150 г цукру
- 3 ст. л. води
- 220 г вершкового масла
- 1 склянка меду
- 3/4 чашки знежирених вершків
- 2 великі яйця
- 100 г коричневого цукру
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 270 г борошна
- 2 ч. л. солі
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1 ч. л. меленого мускатного горіха
- 1/2 ч. л. розпушувача
- 1/2 ч. л. харчової соди
Спосіб приготування:
- Яблука вимиваємо, розрізаємо на 8 часточок кожне і видаляємо кісточки та серцевини.
- Форму для запікання вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на дно яблука концентричними колами, а решту в середині.
- У сотейнику змішуємо цукор із 3 столовими ложками води. Готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи, доки з'явиться карамель бурштинового кольору – приблизно 6-8 хвилин. Відразу ж знімаємо з вогню та виливаємо поверх яблук рівним шаром.
- В іншому сотейнику топимо вершкове масло на середньому вогні, готуємо, постійно помішуючи, поки воно не підрум'яниться - 6-7 хвилин.
- Переливаємо масло в жароміцну миску, даємо трохи охолонути, додаємо рідкий мед, знежирені вершки, вбиваємо яйця, коричневий цукор та ванільний екстракт – перемішуємо до однорідної маси.
- Змішуємо борошно, сіль, корицю, мускатний горіх, розпушувач та харчову соду – перемішуємо і поступово вводимо в рідку масу. Перемішуємо до однорідності.
- Тісто виливаємо поверх карамелізованих яблук.
- Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 1 години, поки верх не стане золотистим, а на дерев'яній паличці не залишатиметься тіста.
- Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо йому охолонути 15 хвилин. Перевертаємо форму на тарілку догори дном. Зверху яблук можна прикрасити збитими вершками.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати сирний пиріг із пісочної крихти з варенням – ідеальний осінній десерт для всієї родини.