Багато людей не люблять печінку у тушкованому вигляді. Однак печінковий торт – інша річ, його обожнюють навіть діти. Це корисна, ситна і дуже смачна страва, яку можна приготувати не лише на святковий стіл, а й просто на обід, щоб порадувати близьких. Спробуйте зробити її із курячої печінки – за рецептом шеф-кухаря та телеведучого Євгена Клопотенка.
Печінковий торт можна приготувати і зі свинячої чи яловичої печінки, проте з курячою він буде максимально ніжним та соковитим. Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 0,5 кг курячої печінки;
- 3 ст. л. борошна;
- 2 яйця;
- 150 мл молока;
- сіль та перець за смаком;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- кріп;
- майонез.
Спочатку потрібно спекти млинці на печінковий торт. Промийте печінку, видаліть плівку та зайвий жир і пропустіть продукт через м'ясорубку або перебийте блендером. У вас має вийти однорідна консистенція.
Додайте в миску з печінкою яйця, молоко та олію. Посоліть і поперчіть масу і збийте знову блендером.
Обсмажте коржі з двох боків на сковороді – вони повинні виходити тоненькими, не більше 5 мм завтовшки. Коли вони охолонуть – перемажте їх майонезом. Щоб урізноманітнити смак, до соусу можна додати пропущений через прес часник.
Якщо не боїтеся зайвих калорій, коржі можна не лише змастити майонезом, а й додати засмажку із цибулі та моркви.
Верхній шар печінкового торта змастіть майонезом та прикрасьте кропом. При бажанні його можна посипати тертим яйцем і покласти тонкі скибочки помідора.
Печінковий торт буде смачнішим, якщо добре просочиться - мінімум 2 години в холодильнику. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати торт-медовик без духовки. Десерт можна зробити на простій сковороді.