Today.ua

Парубій збирає новообраних депутатів в Раду: що відбувається

Вже в цю п'ятницю, 9 серпня, у Верховній Раді України призначено перше засідання підготовчої депутатської групи для організації засідання ВР IX скликання. Про це повідомила керівник прес-служби Верховної Ради Ірина Кармелюк на сторінці у Facebook. Запрошення для участі в засіданні направлено всім політичним партіям, які подолали 5-відсотковий виборчий бар'єр на виборах 21 липня 2019 року. Оголошення було зроблено від імені спікера Ради VIII скликання Андрія Парубія.

Відомо, що середній вік народних депутатів IX скликання становить 41 рік (тобто на 7 років молодші, ніж у старому складі Ради).

Крім того, тільки 82 народних депутата прийдуть в Раду повторно. Найбільше таких "старих" нардепів нарахували у складі представників партії «Європейська Солідарність» та «Опозиційна платформа — За життя» (по 17). Ще 16 досвідчених парламентаріїв привела до ВР партія Юлії Тимошенко. Крім того, 32 народних депутата переобралися в мажоритарних округах.

Також у новій Раді зросла кількість депутатів з вищою освітою — 411 осіб. Ще 9 осіб мають середню спеціальну освіту, а четверо — тільки середню.

Нагадаємо, перше засідання Ради нового скликання заплановано на 3 вересня 2019 року.

Раніше Дмитро Разумков не зміг пообіцяти, що серед “слуг народу” не буде “кнопкодавства”. За його словами, народних депутатів, які голосуватимуть не тільки за себе, а й за відсутніх осіб, каратимуть штрафами у розмірі від 50 до 80 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ