Сирний омлет - це не те, що ми готуємо щодня. А дуже дарма. Адже страва виходить ситною та корисною, а заряду білка вистачить на цілий день.
Омлет із сиру - рецепт
До омлету можна додати будь-які овочі, які ви любите: помідори, болгарський перець, баклажани, кабачки, броколі або цвітну капусту.
Яйця краще дістати за 30 хвилин до приготування омлету. А замість олії можна використовувати вершкове масло.
Сир краще брати м'який у брикетах, але якщо він класичний зернистий, його краще перетерти через сито або перебити блендером.
Складові:
- 100 г сиру
- 3 яйця
- 2 гілочки петрушки
- рослинна олія
- паприка до смаку
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
- Зелень дрібно порубати.
- Яйця збити в глибокій мисці, додати спеції та сир, добре перемішати, розбиваючи виделкою грудки. Тісто має вийти за консистенцією як рідка сметана.
- Добре розігріваємо сковороду, додаємо олію і виливаємо тісто.
- Накриваємо кришкою та готуємо омлет протягом 15 хвилин. Омлет можна перевернути на інший бік у процесі приготування, щоб золотиста скоринка була з обох боків.
- Готовий омлет прикрасити свіжою зеленню та подавати до столу.
Готово. Смачного.
Пропонуємо також спробувати приготувати лазанью з фаршем для новачків – це простий рецепт, який точно вийде.