Today.ua

Ясновидиця і люди Ахметова: Спливли раптові спонсори Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко, який за результатами парламентських виборів не пройшов у Верховну Раду, отримав рекордні внески від фізичних осіб. У 4-му кварталі загальний бюджет політсили становив понад 66 мільйонів гривень, з яких близько 80 відсотків – приватні внески. З'явилася інформація, що від фізосіб у 2018 році "радикали" отримали 52 мільйони гривень, що в 50 разів більше, ніж сукупно за 2,5 роки до цього. Донори підтвердили, що переводили "Радикальный партії" гроші.

Серед донорів партії Олега Ляшка - народні депутати, чиновники, керівники обласних та районних осередків політсили, державні службовці, викладачі університетів і навіть ясновидиця з Вишневого Наталія Еріставі, яка віддала партії Олега Ляшка 118 тисяч гривень.

Найбільшу пожертву – 1 мільйон 650 тисяч гривень – у березні 2019 року партії Олега Ляшка перерахував колишній менеджер Ріната Ахметова Юрій Зінченко.

Другим найбільшим донором Радикальної партії став Антон Гливинський, який теж працював понад 12 років у компанії "СКМ" і "Еста Холдинг", що належить Рінату Ахметову. Від його імені на рахунок партії надійшло ще 1 млн 650 тисяч гривень.

Нагадаємо, Олег Ляшко жорстко виступив проти Володимира Зеленського та закликав киян вийти на мітинг проти президентської партії “Слуга народу”, яка, за його словами, незаконно захопила владу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ