Оладки можна приготувати на кефірі, кислому молоці та навіть на воді. Однак один із найоптимальніших рецептів – з використанням йогурту. Такі вироби дуже ніжні та вдало поєднуються з кавою чи чаєм. А "секретна" начинка додає у частування нові смакові нотки.
Восени часто хочеться укутатись у плед, заварити чай і насолоджуватися солодким десертом під звуки музики. Оладки на йогурті – непоганий варіант ласощів, які допоможуть підняти настрій. Простим рецептом поділилася Аня Алвін – кулінар українського походження, яка мешкає у Швеції.
Вам знадобляться:
- 200 мл грецького йогурту (3-5%);
- ¾ склянки пшеничного борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- яйце;
- 1 ст. л. цукру;
- яблуко;
- дрібка солі;
- вершкове масло для смаження.
Потрібно змішати йогурт із цукром та сіллю, після чого ввести борошно і додати розпушувач. Борошна може знадобитися більше – тісто має вийти досить густим. Залиште його на 15 хвилин.
У цей час потрібно зайнятися начинкою. Наріжте яблуко тонкими шматочками та розігрійте на сковороді олію. Викладайте тісто з розрахунку по дві столові ложки на одну оладку. Зменшіть вогонь, після чого покладіть по скибочці яблука на кожен млинець.
Через кілька хвилин переверніть оладки та смажте ще 2-3 хвилини. За цей період фрукти карамелізуються та розкриють свій аромат.
Подавайте оладки з начинкою зі сметаною або корицею і кленовим сиропом. Смачного!
Раніше повари розкрили три секрети приготування пишних оладок на кефірі.