Приготуйте до великоднього столу новий, надзвичайно легкий, ніжний і смачний салат "Великоднє яйце". Складається святкове блюдо з декількох шарів, перемазаних майонезом, а оформлення виконується у вигляді яскравої крашанки.
Новий салат "Великоднє яйце": рецепт
- 250 г крабових паличок
5 курячих яєць,
150 г плавлених сирків
1 кисле яблуко
100 г вершкового масла
200 р майонезу
1 пучок свіжої зелені
Сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
Яйця зварити круто і очистити від шкаралупи. Приготувати велику плоску тарілку, бажано овальної форми.
Злегка змастити дно тарілки майонезом. Першим шаром в салаті «Великоднє яйце» будуть натерті на тертці яєчні білки. Викласти шар необхідно так, щоб його обриси нагадували яйце. Змастити майонезом.
Половину крабових паличок натерти на дрібній тертці другим шаром. Знову змастити майонезом.
Третій шар – терті на крупній тертці плавлені сирки. Майонез.
Далі очистіть яблуко від шкірки і насінної коробочки. Натріть на крупній тертці. Збризніть лимонним соком, дайте стекти соку і викладіть п'ятим шаром в салат. Змастіть майонезом.
Зверху потріть крабові палички, змастіть залишками майонезу верх і боки салату «Великоднє яйце».
Для прикраси використовуйте терті на дрібній тертці яєчні жовтки. Літери «ХВ» можна вирізати з овочів, а також можна прикрасити зеленню і фігурками з болгарського перцю і моркви.
Приємного апетиту і Щасливого Великодня!
Приготуйте також до святкового столу фаршировані яйця. На Великдень ця закуска буде дуже актуальною.