Новий салат “Великоднє яйце“: рецепт святкової страви

Автор: Шевченко Лилия

Приготуйте до великоднього столу новий, надзвичайно легкий, ніжний і смачний салат "Великоднє яйце". Складається святкове блюдо з декількох шарів, перемазаних майонезом, а оформлення виконується у вигляді яскравої крашанки.

Новий салат “Великоднє яйце“: рецепт святкової страви - today.ua

Новий салат "Великоднє яйце": рецепт

  • 250 г крабових паличок
    5 курячих яєць,
    150 г плавлених сирків
    1 кисле яблуко
    100 г вершкового масла
    200 р майонезу
    1 пучок свіжої зелені
    Сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

Яйця зварити круто і очистити від шкаралупи. Приготувати велику плоску тарілку, бажано овальної форми.

Злегка змастити дно тарілки майонезом. Першим шаром в салаті «Великоднє яйце» будуть натерті на тертці яєчні білки. Викласти шар необхідно так, щоб його обриси нагадували яйце. Змастити майонезом.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Половину крабових паличок натерти на дрібній тертці другим шаром. Знову змастити майонезом.

Третій шар – терті на крупній тертці плавлені сирки. Майонез.

Новий салат “Великоднє яйце“: рецепт святкової стравиЧетвертий шар – натріть охолоджене вершкове масло і розподіліть рівномірно по всій поверхні салату. Майонез.

Далі очистіть яблуко від шкірки і насінної коробочки. Натріть на крупній тертці. Збризніть лимонним соком, дайте стекти соку і викладіть п'ятим шаром в салат. Змастіть майонезом.

Зверху потріть крабові палички, змастіть залишками майонезу верх і боки салату «Великоднє яйце».

Для прикраси використовуйте терті на дрібній тертці яєчні жовтки. Літери «ХВ» можна вирізати з овочів, а також можна прикрасити зеленню і фігурками з болгарського перцю і моркви.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту і Щасливого Великодня!

Приготуйте також до святкового столу фаршировані яйця. На Великдень ця закуска буде дуже актуальною.