Today.ua

Нове свято запроваджено в Україні: що вперше будемо відзначати в червні 2020

У червні 2020 з'явиться новий «червоний день календаря». Указ про нове свято був підписаний президентом України і погоджений в Кабінеті міністрів. Що і коли будемо відзначати всією країною в перший місяць літа?

Український святковий календар, завдяки старанням Володимира Зеленського, поповнився ще одним важливим святом. В Україні дуже родюча земля, на якій працює безліч фермерів. Але досі у них не було свого професійного свята. У червні 2020 Україна вперше відсвяткує День фермера.

Указ президента про святкування в Україні Дня фермера вже пройшов узгоджувальну процедуру в Кабінеті міністрів. Закон набирає чинності з дня опублікування.

Згідно з указом Володимира Зеленського, в Україні щорічно 19 червня буде відзначатися День фермера. Дата була обрана не випадково. Саме в цей день у 2003 році був прийнятий закон Про фермерське господарство.

Крім того, червень 2020 подарує українцям два додаткових вихідних дня. У перший місяць літа будемо відзначати Святу Трійцю та День Конституції.

До речі, раніше стало відомо, де проведе святкові вихідні і відзначить Трійцю Володимир Зеленський. Президентська дача вже готова відкрити свої двері перед главою держави і членами його сім'ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ