Today.ua

Нові повені в Україні: рятувальники назвали області, які затопить в найближчі дні

У вівторок, 30 червня, в ряді областей України пройдуть сильні зливи і грози. Це неминуче призведе до підвищення рівня води в річках. Затоплення загрожує автошляхам, сільгосп угіддям і довколишнім будівлям. Про це заявили в ДСНС, з посиланням на прогноз погоди від Укргідрометцентру.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що дощовий паводок в Дністровських водосховищах загрожує Одеській області. Там висока ймовірність затоплення заплави, сільськогосподарських угідь, а також населених пунктів у Біляївському районі. Під товщею води може виявитися велика ділянка автотраси Одеса – Рені, а також домогосподарства та інфраструктура села Маяки.

Вихід води на заплаву очікується також в річках басейну Дністра у Львівській та Івано-Франківській областях. Ситуація може ускладнитися формуванням значного місцевого і схильного стоку, в горах існує загроза утворення селевих потоків.

Дощі, які пройдуть 30 червня, призведуть до того, що в перших числах липня у річках басейну Прип'яті рівень води може піднятися до 0,5 метра. Можливе затоплення прирічкових населених пунктів в Ратневскому і Старовижівському районах Волинської області.

Нагадаємо, раніше до вірогідних повеней закликали готуватися жителів Білгород-Дністровського району, Одеської області. Глава регіону попросив громадян подбати про безпеку своєї і близьких. Відпочиваючим і туристам рекомендовано не підходити до водойм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ