Сирники на сніданок – одна з найніжніших страв, які не набридають. Їх можна подавати з різними фруктами та ягодами, шоколадом, згущеним молоком або сметаною. Спробуйте приготувати на сніданок сирники із "секретним" сезонним інгредієнтом. Вони вийдуть яскраво-жовтими, більш ароматними та смачними, ніж за традиційним рецептом.
Особливий смаковий акцент сирникам додасть осінній продукт – гарбуз, який потрібно перемолоти у пюре. Такий десерт вийде повітряним, м'яким – вироби просто тануть у роті. Вони ідеально поєднуються з какао, кавою або трав'яним чаєм, якими можна порадувати себе та близьких прохолодними вечорами.
Складові:
- 300 г сиру;
- яйце;
- 30 г цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- 20 г манної крупи;
- 150 г гарбузового пюре;
- борошно для паніровки;
- олія для смаження.
Відваріть або запікайте гарбуз, після чого збийте м'якоть до однорідності.
Сир має бути без зайвої вологи. Оптимально вибирати не найжирніший, але й не найсухіший продукт – жирності в 5% буде достатньо. Перетріть його через сито, щоб позбутися грудочок.
Збийте гарбузове пюре яйцем і додайте отриману масу до сиру. У миску з продуктами слід відправити цукор, ваніль і манку. Добре перемішати тісто і залишити на десять хвилин, щоб манна крупа розчинилася і збільшила обсяг маси. Вона має вийти досить щільною.
Намочіть руки та сформуйте кульки невеликого об'єму. Обваляйте їх у борошні та надайте виробам потрібну форму.
Розігрійте олію у сковороді з антипригарним покриттям. Обсмажте сирники із двох сторін до золотистої скоринки. Смачного!
Нагадаємо, чим можна замінити яйця у сирниках.