Today.ua

Ніжні та соковиті голубці: кухарі розкрили секрети приготування ідеальної страви на обід

Щоб приготувати ніжні та смачні голубці, мало відварити капусту та зробити начинку. Є деякі хитрощі, які перетворять страву на справжній кулінарний шедевр.

Голубці можна приготувати за різними рецептами, враховуючи секрети різних кухонь світу. У традиційному варіанті використовують листя молодої або білокачанної капусти, м'ясний фарш, засмажку з цибулі і моркви, а також заливка. Шеф-кухарі розкрили секрети ідеальної страви на обід чи вечерю.

Розміри та щільність качанів

Для голубців оптимально вибирати невеликі голівки капусти м'яких сортів. Деякі через занадто високу жорсткість чудово підходять для салатів, а от голубці з них виходять занадто твердими.

Капустяне листя попередньо відварюють у воді, щоб вони розм'якшилися. Є спосіб зробити це без термічної обробки – покласти капусту в морозильну камеру. Коли дістанете пакет із овочом та розморозите, листя можна буде легко зняти та використовувати для страви.

Фарш

Найкраще вибрати фарш із двох сортів м'яса – свинини та яловичини. До нього можна додати не тільки засмажку, а й дрібно нарізану зелень. При цьому бажано не пропускати м'ясо через м'ясорубку, а подрібнити ножем – вийде набагато смачніше. Зауважте, що оптимальне співвідношення рису до фаршу – 1:3.

Заливка

Голубці не можна назвати дієтичною стравою. Якщо боїтеся зайвих калорій, готові вироби можна залити бульйоном або підсоленою водою. Однак якщо змішати томатну пасту, сік або соус зі сметаною та водою, вийде найкраща заливка. Голубці стануть дуже соковитими, набудуть апетитного відтінку і буквально танутимуть у роті.

Нагадаємо, що капусту для голубців можна підготувати і без варіння – для цього є три прості способи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ