Today.ua

Ненудна вівсянка “Яблучний пиріг“: рецепт карамелізованої каші на сніданок

Всім нам вівсянка вже набридла. Найчастіше ми її заливаємо окропом або варимо з молоком. Однак цей корисний продукт варто вживати хоча б кілька разів на тиждень. А тому пропонуємо приготувати не лише дієтичну, але й дуже смачну страву.

Вівсянка "Яблучний пиріг" - рецепт

Олію та молоко потрібно дістати за годину до приготування сніданку, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Одне яблуко зі шкіркою натираємо на тертці. Два яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо скибочками завтовшки приблизно 0,5 см.
  2. Вершкове масло відправляємо на сковорідку і топимо, викладаємо часточки яблук і обсмажуємо 2-3 хвилини з одного боку, перевертаємо і готуємо ще хвилину.
  3. По поверхні яблук акуратно розподіляємо 0,5 ч. л. кориці та 3 ст. л. цукру. Акуратно струшуємо сковороду, щоб яблучний сік змішався з олією, цукром та корицею. Стомлюємо в соку яблука ще пару хвилин. Перевертаємо яблука і готуємо ще пару хвилин, поки не розтане весь цукор і не перетвориться на золотисту карамель. Готуємо поки вміст не загусне і на ньому з'являться великі бульбашки. Як тільки сироп став оранжево-золотого кольору, знімаємо сковорідку з плити.
  4. У сотейнику змішуємо вівсянку, натерте яблуко, родзинки, сіль, корицю, що залишилася, і можна додати ще половину столової ложки цукру.
  5. Вливаємо чашку молока і чашку води, помішуючи, готуємо, поки рідина не закипить, потім варимо до готовності каші.
  6. Готову кашу розкладаємо по тарілках, зверху прикрашаємо карамельними яблуками та сиропом. Якщо він на цей момент застиг, то сковороду можна знову поставити на вогонь і трохи нагріти або розбавити невеликою кількістю окропу.
  7. Зверху можна прикрасити грецькими горіхами.

Готово. Смачного!

Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі розповіли, як посмажити картоплю, щоб вона вийшла хрусткою та дуже смачною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ