Не застиг холодець: один простий спосіб, як виправити страву

Автор: Анастасия Березовская

Холодець – популярна в Україні страва, яку готують на свята. Зокрема на Новий рік та Різдво. Однак нерідко не всі господині справляються із завданням приготування страви, і холодець навідріз відмовляється застигати. Що ж робити? Досвідчені шеф-кухарі розповіли, як виправити ситуацію за допомогою одного простого способу.

Не застиг холодець: один простий спосіб, як виправити страву - today.ua

Холодець не застиг – що робити?

Холодець із ємностей потрібно перелити назад у каструлю і перекип'ятити - це потрібно для того, щоб блюдо точно не зіпсувалося і не скисло.

Загустити страву можна за допомогою желатину. Для цього на кожний літр продукту беремо 25 г порошку. У невеликій кількості теплої води (100 мл на 25 г) розводимо желатин, перемішуємо та залишаємо набухати 20 хвилин. Кількість води та желатину потрібно збільшити залежно від кількості холодця. Також для розведення желатину можна використовувати не воду, а нагрітий бульйон із блюда.

Набряклу суміш виливаємо в холодець, що охолонув приблизно до 60 градусів, ретельно перемішуємо і розливаємо страву назад по формах.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Як накопичити заощадження за мінімальної зарплати: лайфхак для українців

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Не застиг холодець: один простий спосіб, як виправити страву

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Варто зазначити, що желатин має певний смак, який вплине на кінцевий результат. Багато господарок не люблять використовувати цей продукт. Замість нього можна взяти агар-агар, але його знадобиться значно менше. Зазвичай у кулінарних рецептах зазначена пропорція 1 до 4, тобто 1 г агару дорівнює 4 г желатину – тобто 6,5 г агар-агару на 1 л холодця.

Пропонуємо також спробувати приготувати борщ без м'яса та засмажки - рецепт смачної та доступної страви на овочевому бульйоні.