Today.ua

Не гірше покупного кондиціонера: який засіб треба додати у пральну машину, щоб білизна стала м'якою

Ні для кого не секрет, що речі після прання стають жорсткішими і з часом гірше виглядають. У магазинах багато засобів, які мають зберегти яскравість і структуру тканини. Одними з них є кондиціонери - вони допомагають пом'якшити білизну та надати їй приємного запаху. Можна обійтися без покупної побутової хімії та використовувати доступну підручну речовину.

М'якість вовняних речей, махрових халатів, рушників, постільної білизни та багатьох інших речей поверне звичайний гліцерин. Його можна використовувати двома різними способами.

У першому випадку – після основної програми просто додайте чайну ложку гліцерину прямо в барабан пральної машини та виберіть режим полоскання. Білизна стане більш м'якою та ніжною. Такий спосіб найбільше підходить для об'ємних речей.

У другому випадку випрані речі можна замочити у прохолодній воді з гліцерином. На один літр знадобиться чайна ложка засобу, який продається у вільному доступі в аптеках. Залиште одяг або інші речі в тазику на півгодини, а потім акуратно відіжміть і повісьте сушитися. Небажано робити це на батареї.

Раніше повідомлялося, як випрати у пральній машині пуховик, щоб він не втратив форму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ