Today.ua

Не гірше, ніж у магазині: як приготувати домашній йогурт без закваски та йогуртниці

У магазинах великий вибір йогуртів, проте цей продукт не можна назвати дешевим. Спробуйте приготувати її самостійно в домашніх умовах. Можна навіть обійтися без спеціальної закваски та йогуртниці. Знадобляться доступні інгредієнти та час.

Домашній йогурт вийде не гіршим, ніж у ті, що продаються у супермаркетах. Жодних приладів використовувати не треба, що особливо важливо в умовах регулярного відключення електроенергії. Також можна не купувати суху закваску із аптеки.

Потрібно лише взяти молоко – на дві порції треба літр, а також чотири ложки густого чи рідкого натурального йогурту без добавок.

Спочатку слід прогріти молоко. Оптимальною буде температура в 45 градусів - воно ні в якому разі не повинно кипіти і бути надто гарячим.

Додайте натуральний йогурт і перемішайте до однорідності. Його потрібно обирати, виходячи з того, як він використовуватиметься. Якщо взяти як закваску густий йогурт, то і на виході отримаєте такий же продукт, і навпаки.

Зверніть увагу, що йогурт не можна готувати в металевому посуді – потрібно віддати перевагу керамічному, емальованому або скляному.

Накрийте ємність кришкою, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 6-8 годин, після чого поставте у холодильник.

Такий йогурт можна використовувати як додаток до сніданку, а також як заправку для різних салатів – замість жирного майонезу. Раніше повідомлялося про рецепт смачних оладок на йогурті – із "секретною" начинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ