Today.ua

Названо два найшкідливіші продукти у супермаркеті, які не потрібно купувати та їсти

Люди, які хочуть залишатися здоровими та насичувати організм корисними речовинами, ретельно стежать за харчуванням. Названо два найшкідливіші продукти у супермаркетах, які не потрібно купувати та вживати.

Багато хто знає, що мінімізація солодощів у раціоні дозволить знизити ризик розвитку хвороб і позитивно позначиться на фігурі. Крім десертів, є ще два види продуктів, які визнані медиками та дієтологами найшкідливішими. Йдеться про консерви та готову їжу.

Консерви

Консервовані продукти дуже зручні – можна просто відкрити банку з м'ясом, рибою чи овочами – і швидко насититися. Але експерти в галузі харчування закликали вживати консерви лише у разі нагальної потреби.

Консервування проходить за високих температур, у процесі якого продукти втрачають вітаміни та інші корисні речовини. А для покращення смакових властивостей використовують добавки – цукор, сіль, натрій та консерванти. Консерви містять бісфенол-А (BPA) - хімічну речовину, яка викликає гормональні збої та провокує розвиток хвороб серцево-судинної системи.

Сертифікований дієтолог Крутіка Нанаваті повідомила, що підвищення рівня цукру може призвести до накопичення натрію та кальцію, що призводить до звуження судин та гіпотензії.

Готова їжа

Готові продукти дозволяють заощадити час на приготуванні сніданку, обіду чи вечері. Але такі альтернативи здоровій їжі небезпечні. Вони містяться інгредієнти, які використовують для обробки та продовження терміну придатності.

Готові суміші можуть особливо шкідливі для здоров'я серця через велику кількість насичених жирів та натрію. Доведено, що ці два компоненти підвищують ризик розвитку порушень роботи серцево-судинної системи та підвищують ризик розвитку інсульту. Про їхню поживну цінність говорити складно. Це лише додаткові калорії, що провокують ожиріння.

Раніше була названа найшкідливіша олія, яку краще не вживати.

 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ