Today.ua

Названо два простих способи, як відмити почорніле срібло своїми руками

Срібло має властивість темніти. Дістаючи улюблену дрібничку із коробочки з прикрасами, ми виявляємо, що вона виглядає не так привабливо, як раніше. Але не варто засмучуватися, адже все це можна вирішити самостійно і необов'язково витрачати гроші на професійне чищення. Знадобляться лише два дешеві домашні інгредієнти, які напевно є у кожного.

Як відмити почорніле срібло своїми руками?

Перший спосіб із содою. В емальовану каструлю викладіть невеликий аркуш фольги (можна його попередньо зім'яти, щоб лягав більш піддатливо). Насипаємо всередину 50 г соди та заливаємо літром фільтрованої води. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, після чого кидаємо всередину почорнілі прикраси. Усього за кілька хвилин результат буде видно і прикраси будуть виглядати як нові. Дістаємо їх, полоскаємо в теплій воді та витираємо насухо.

Другий спосіб із перекисом. Цей спосіб складніший, тому що треба бути гранично швидкими та обережними. Справа в тому, що перекис може відбілити поверхню і залишити на прикрасах наліт і зробити їх каламутними. Щоб цього максимально уникнути в перекис, ми додамо нашатирний спирт.

У мисці змішуємо нашатир і перекис у співвідношенні 1 до 1. Переливаємо розчин в ємність з кришкою і додаємо прикраси. Закриваємо кришкою, щоб не вдихати пари аміаку. Через 20 хвилин дістаємо прикраси, промиваємо водою та витираємо насухо.

Нагадаємо, стало відомо, що категорично не можна мити металевою губкою – поради досвідчених господинь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ