Today.ua

Назване найшкідливіше морозиво, яке краще не вживати

Морозиво – один із найпопулярніших та улюблених ласощів у весняно-літньому сезоні. Не всі види десерту однаково корисні – від деяких краще відмовитись. Названо найшкідливіше морозиво, яке небажано вживати.

Експерт із харчування Наталія Мазурик повідомила, як правильно вибирати морозиво, і яке потрібно виключити із раціону харчування. Головне – ознайомитись зі складом, вказаним на етикетці.

Найкорисніше морозиво

Найкраще морозиво – те, що виготовлене із натуральної сировини за стандартом ДСТУ 4733. Таке маркування вказує на те, що у складі десерту – виключно молочні інгредієнти. Принаймні вони повинні бути вказані у переліку компонентів на першому місці.

До складу якісного морозива має входити незбиране молоко. Якщо вказано відновлене – його приготували з порошку, і користі в такому продукті небагато.

Також важливою є калорійність десерту. У стрічці вуглеводів названо кількість цукру, а жирах часто вказуються трансфжири, які шкодять здоров'ю.

Найшкідливіше морозиво

Небажано купувати та вживати в їжу морозиво, виготовлене за стандартом ДСТУ 4735. У ньому молочні жири замінюються на рослинні. Іншими словами, в такому виробі є кокосове і пальмове молоко. Таке морозиво має рідку структуру і менш насичений смак, воно тане швидше, ніж молочне, та має низьку харчову цінність.

Маркування ДСТУ 4734 означає, що до складу входить фруктово-ягідна сировина. Це фруктовий лід чи плодово-ягідне морозиво.

Нагадаємо, раніше було названо найшкідливіший шоколад, який потрібно виключити із раціону. У ньому міститься багато цукру та жиру, які не потрібно вживати людям, які стежать за вагою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ