Today.ua

Названа найшкідливіша ковбаса, яку слід виключити із раціону харчування

Ковбаса не відноситься до продуктів, які дієтологи радять включати до раціону здорового харчування. Однак два її види краще зовсім не вживати через шкоду для організму.

Медики давно попереджають необхідність мінімізувати вживання готових м'ясних виробів. Зокрема йдеться про ковбаси, які часто з'являються на столах більшості українців. Деякі види можуть завдати великої шкоди, якщо їх часто їсти.

В антирейтингу найшкідливіших ковбас перше місце розділили кров'яна та ліверна. Справа в тому, що їх виготовляють із додаванням внутрішніх органів тварин. Вони особливо жирні, до того ж піддаються термічній обробці. Це своє чергу сприяє накопиченню канцерогенів. Такі ковбаси особливо небезпечно їсти людям з хворобами серця, печінки чи нирок.

Сиркопчена ковбаса, яка дорожча за інші види, особливо популярна. Однак не можна забувати, що її виробляють із червоного м'яса, з додаванням величезної кількості солі. Це підвищує термін зберігання. При цьому в ній багато тваринного жиру, що сприяє підвищенню холестерину у крові. Часте вживання такої ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки та інших онкологічних захворювань.

Найкорисніша ковбаса

Сиров'ялену ковбасу може вважатися умовно безпечною, якщо її виготовили із м'яса вищого ґатунку. Такий продукт зазвичай коштує дорого, а чим він дешевший, тим менше шансів на безпеку інгредієнтів.

Найкориснішою ковбасою, на думку експертів із харчування, можна назвати сиров'ялену, із м'яса птиці. У її складі мало жирів та рідко присутні шкідливі речовини.

Раніше була названа найшкідливіша ягода, яка може сприяти розвитку ожиріння, раку та безпліддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ