Повільний вбивця - саме так вчені називають небезпечний для здоров'я та життя людини посуд, який є майже у кожному домі. Перевірте, чи є у вас кухонне начиння, якого краще позбутися.
Небезпечною може бути не тільки їжа, яку ми відправляємо в наш організм, але й посуд, з якого ми їмо або на якому готуємо. Справа в тому, що деякі покриття сковорідок або сотейників не придатні до контакту з високою температурою через свою дешевизну. Також деякий посуд може передавати шкідливі речовини зі своєї поверхні на їжу, яка згодом потрапить до організму.
Найнебезпечніший посуд на вашій кухні
За словами дієтолога та нутриціолога найнебезпечнішим у вашому домі може виявитися посуд з тефлоновим покриттям, найчастіше сковорода. Справа в тому, що на такому виробі має бути обов'язково позначка pfoa-free. Якщо ж такого слова не знайти, значить виробник використовував у виготовленні виробу перфтороктанову кислоту і це може нашкодити, оскільки посуд виділятиме отруту при нагріванні та приготуванні.
Про шкоду пластикового посуду знають усі, але при цьому у багатьох у шафці лежить склад пластикових контейнерів. Але є кілька моментів. Якщо на посуді є трикутник зі стрілками та номерами від 2 до 5, то це безпечний для здоров'я предмет – у ньому можна зберігати їжу. Але! У жодному разі не розігрівати - будь-який пластик при нагріванні виділяє отруту.
Яскраві розписні дешеві сервізи, наприклад, китайські чи турецькі. Вони виготовлені з меламіно-формальдегідної смоли, що є небезпечним для здоров'я людини.
А ось найбезпечнішим посудом визнано керамічний і скляний.
Нагадаємо, стало відомо, якими натуральними засобами можна замінити шкідливу хімію під час миття посуду.