Today.ua

Названо найшкідливіший сир, який потрібно виключити із раціону харчування

Сир присутній у раціоні багатьох людей. Він багатий вітамінами, мінералами та амінокислотами, тому вважається одним із найкорисніших продуктів. Стало відомо, який сир краще виключити із раціону харчування.

Дієтолог Лурдес Кастро Мортільяро із Нью-Йорка зазначила, що сир через високий вміст білків може стати чудовою альтернативою м'ясу. Він також має тваринне походження та насичує організм корисними речовинами.

Найшкідливіший сир

Фахівець закликала відмовитися від сирів з високим ступенем обробки. До них відноситься плавлений сир та крем-сир.

Виявляється, плавлені сири містять більше натрію і є небажаним продуктом у харчуванні людей, які страждають на гіпертонію та інші серцево-судинні захворювання.

"Не кожен може дозволити собі купити найдорожчий та вишуканий сир. Коли справа доходить до плавлених сирів, краще вкрай рідко їх вживати", - зазначила експерт.

Найкорисніший сир

На думку Лурдес Кастро Мортільяро, найкорисніший сир – це рікота. Це традиційний італійський сироватковий сир. Рікотта перекладається як "заново приготовлений". Його виготовляють, обробляючи сироватку, що залишилася після коагуляції молока для виробництва моцарелли, пекорино чи іншого виду сиру.

У рикотті міститься багато концентрованого сироваткового протеїну, який легко засвоюється організмом.

"Сироватковий протеїн є однією із найбільш засвоюваних форм білка і містить дуже широкий спектр амінокислот. Отже, це найкращий вибір для тих, хто хоче наростити м'язову масу, а також скинути вагу", - пояснила Кастро Мортільяро.

Другий у топі корисних сирів – твердий: пармезан, гауда. У них більше кальцію та менше води. Для насичення потрібно менше продукту. Однак такі сири містять більше натрію, ніж м'які.

"Якщо у вас гіпертонія, вам потрібно контролювати споживання натрію, або у вас є проблеми з нирками, то, ймовірно, краще вибрати м'якший сир", - наголосила цитує дієтолога CNN.

Раніше були названі найшкідливіші овочі та фрукти, які небезпечно вживати в їжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ