Today.ua

Названий найпривабливіший колір волосся у жінок для чоловіків – і це не блонд

"Джентльмени віддають перевагу блондинкам" - стверджує фільм Говарда Хоукса 1953 року з найзнаменитішою білявкою того часу Мерилін Монро в головній ролі. Однак сучасні чоловіки відійшли від цих стереотипів і висловлюють свою прихильність до іншого кольору волосся у жінок. Під час останнього опитування стало відомо, хто подобаються чоловікам більше – брюнетки, шатенки чи руді?

Найпривабливіший колір волосся у жінок для чоловіків

Психологи з Коледжу з природничих та медичних наук Університету Тампи опублікували в журналі Florida Scientist результати свого опитування. У ході дослідження вчені опитували представників сильної статі, щоб дізнатися, дівчата з яким кольором волосся їм подобаються більше.

Молодим людям – студентам коледжу, показували фото дівчат з різним кольором волоссям, і більша їхня частина – а саме 67% віддали свою прихильність брюнеткам – дівчатам з темним кольором волосся – від темно-коричневого, шоколадного до темно-русявого.

Насамперед це пов'язано зі стереотипом, що блондинки дурні. Річ у тому, що чоловіки асоціюють темний колір волосся з інтелектом та певними рисами характеру – на зразок незалежності, компетентності та навіть гумору. Але найголовніше те, що на їхню думку не вплинув той факт, що дівчина на фото – фарбована брюнетка.

Блонд в опитуванні посів почесне друге місце – за нього проголосували 27% чоловіків із 1900 опитаних. Руді дівчата привернули увагу лише 6% резидентів – проте, за словами вчених, це чудовий результат, враховуючи, який відсоток жінок із натуральним рудим волоссям у світі.

"Руде волосся найменше віддавало перевагу в порівнянні з брюнетами і блондинами. Незважаючи на це явне упередження до дівчат з рудим волоссям, чоловіки вибирали його вдвічі частіше, ніж його поширено у світі. Тільки 3% жіночого населення мають руде волосся, а показник голосування був двоє більшим – 6%", - наголошують вчені.

Нагадаємо, стилісти назвали три наймодніші кольори губної помади на осінь-зиму 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ