Today.ua

Названо простий спосіб, як позбутися від запотівання вікон - цей засіб є у кожному домі

У холодну пору року у багатьох будинках і навіть квартирах виникає проблема мокрих вікон. Через конденсат на вікнах, стінах та підвіконні весь час збирається волога. Через це утворюється чудове середовище для розмноження бактерій і, відповідно, утворюється пліснява.

Цвіль у свою чергу може призвести до загострення вже наявних респіраторних проблем, на кшталт астми, погіршання симптомів прояву хвороби, або ж дати алергічну реакцію та спричинити розвиток інших проблем зі здоров'ям.

Що зробити, щоб не запотівали вікна?

Існує безліч способів, як боротися з конденсатом на вікнах. Хтось радить запастися серветками з мікрофібри, і постійно ними протирати вікна та скляні двері. Або натерти вікна пінкою для гоління. Інші витрачають великі гроші на купівлю поглиначів вологи, наприклад, лампи з солі.

Проте особливу реакцію зібрала порада однієї зірки ТікТока. Блогерша поділилася зі своїми підписниками одним лайфхаком. Для боротьби з вікнами, що запотівають, допоможе звичайний засіб для миття посуду, який напевно є в кожному будинку.

За словами блогерки, потрібна лише одна невелика крапелька миючого засобу, яку треба нанести на серветку і розтерти по склу. Вважається, що таким чином створюється бар'єр, який не дозволяє конденсату осідати на вікнах.

Попередньо, звичайно, потрібно вимити вікна, щоб не розтерти бруд і витерти насухо.

"Невіруючі" вважають, що це неробочий спосіб, адже засіб для миття посуду залишить розводи на вікнах, проте ті, що вже спробували цей спосіб, стверджують, що у них все вийшло.

Застосувати цей лайфхак можна не лише до вікон, а й до дзеркал.

Нагадаємо, експерт з клінінгу розповіли, як відмити незнімні ручки на плиті. 4 дешеві засоби допоможуть навіть проти старого жиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ