На перше, друге та третє: прості рецепти сезонних страв із квашеної капусти

Квашена капуста просто незамінна взимку. Це не тільки чудовий салат до будь-якого гарніру, але ще й чудова основа для різноманітних страв. Пропонуємо вам приготувати капусняк, котлети та пиріг із квашеної капусти, які точно нікого не залишать байдужими.

На перше, друге та третє: прості рецепти сезонних страв із квашеної капусти - today.ua

Капусняк - суп із квашеної капусти - рецепт

Складові:

  • 3 л води
  • 400 г квашеної капусти
  • 600 г свинини
  • 3 ст. л. пшона
  • 3 картоплини
  • цибулина
  • морква
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • лавровий листочок

На перше, друге та третє: прості рецепти сезонних страв із квашеної капусти

Спосіб приготування:

  1. Поставити варитися м'ясо, знімаючи пінку, що з'являється - варити півтори години.
  2. Готове м'ясо дістати та дрібно нарізати.
  3. Дрібно нарізаємо цибулю, моркву, обсмажуємо з олією на сковороді. Додаємо квашену капусту та готуємо, помішуючи кілька хвилин на середньому вогні.
  4. Картоплю нарізати, пшоно промити, перекласти в бульйон, додати перець горошком і лавровий листочок.
  5. Додати в бульйон капусту з морквою та цибулею і варити до готовності картоплі – 15-20 хвилин.

Котлети з квашеної капусти

Складові:

  • 500 г квашеної капусти
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 ст. ложка цукру
  • щіпка соди
  • цибулина
  • яйце
  • сіль на смак
  • перець на смак

На перше, друге та третє: прості рецепти сезонних страв із квашеної капусти

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти.
  2. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.
  3. Борошно змішуємо із цукром та содою. Потім додати капусту, сіль та перець - перемішати.
  4. Вбиваємо яйце та цибулю. Також можна додати будь-яку улюблену свіжу зелень.
  5. З тіста формуємо котлети, обвалюємо їх в борошні і обсмажуємо на олії з двох сторін.

Заливний пиріг з квашеною капустою

Складові:

Для тіста:

  • 3 яйця
  • 6 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. сметани 20%
  • дрібка солі
  • 1 ч. л. розпушувача

Для начинки:

  • 400 г квашеної капусти
  • цибулина
  • 1 ч. л. цукру
  • сіль за смаком
  • улюблені спеції за смаком
  • рослинна олія

На перше, друге та третє: прості рецепти сезонних страв із квашеної капусти

Спосіб приготування:

  1. Квашену капусту віджимаємо, зливаємо рідину, прибираємо перець горошком та лавровий лист (якщо вони є).
  2. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистої скориночки.
  3. Додаємо до цибулі квашену капусту, додаємо цукор та спеції – перемішуємо і трохи обсмажуємо хвилин 10 на середньому вогні.
  4. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо в неї капусту.
  5. Яйце, сметану та сіль перемішати. Додати розпушувач і борошно, добре перемішати, щоб не було грудок. За консистенцією тісто має нагадувати рідку сметану.
  6. Заливаємо капусту тістом і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
  7. Коли пиріг трохи охолоне, розрізати його на порції та дістати із форми. Можна подавати зі сметаною.

Готово! Смачного.

Пропонуємо також спробувати приготувати рецепт швидкого пирога на сковороді з капусти.