Today.ua

М'ясо з квашеною капустою: традиційний рецепт бігосу

Польський бігос – страва непроста. На неї піде три дні приготування. І якщо дотриматися всіх пропорцій і порад, то результат нікого не залишить байдужим.

М'ясо з квашеною капустою по-польськи (бігос)

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Гриби замочити у холодній воді та залишити на ніч. Потім відварити, грибний бульйон залишити, а гриби нарізати.
  2. Якщо квашена капуста дуже кисла, залити водою і відварити протягом години. Капусту віджимаємо та перекладаємо в каструлю.
  3. Свіжу капусту шаткуємо, відварюємо у воді 30 хвилин, солимо. Віджимаємо і змішуємо із квашеною капустою. Додаємо гриби, солимо, перчимо, додаємо приправи та заливаємо грибним бульйоном.
  4. М'ясо нарізати кубиками та обсмажити до золотистого відтінку – посолити. Відправляємо до капусти.
  5. Цибулю, ковбасу та сало нарізати та обсмажити. Додати у капусту.
  6. Нарізати ковбасу та відправити до капусти.
  7. У каструлю з усіма інгредієнтами додаємо вино, ставимо на невеликий вогонь і готуємо близько години. Після цього страву потрібно прибрати у холодне місце на добу. Через деякий час страву ще раз протушкувати і знову відправити в холодне місце на добу.
  8. Готову страву можна їсти лише на третій день.

Готово. Смачного.

Пропонуємо також скуштувати котлети з рибних консервів: що додати у страву, щоб відтінити смак риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ