Today.ua

“М'ясо по-французьки“: рецепт розкішної страви на святковий стіл

"М'ясо по-французьки" – одна із коронних страв багатьох господарок. Її часто подають на святковий стіл, вона чудово поєднується з легкими овочевими салатами. Своїм рецептом поділилася відома співачка SHADU.

Виконавиця хіта "Повертайся живим" зізналася, що "м'ясо по-французьки" – традиційна сімейна страва, яку вона готує на суботню вечерю, а також у якості частування на урочистості. SHADU, справжнє ім'я Ксенія Шадурська, уточнила, що для рецепту підійде будь-яке м'ясо - свинина, індичатина, курятина. Також знадобляться картопля, цибуля, твердий сир, сіль і спеції, майонез або сметана.

Спочатку потрібно нарізати м'ясо на порційні шматки, посолити і поперчити за смаком. Цибулю слід почистити, промити і нарізати тонкими півкільцями, обім'яти і посолити.

Картоплю артистка також нарізає тонкими скибочками, солить, додає майонез чи сметану та перемішує. Сир слід натерти на крупній тертці.

Змастіть деко олією, викладіть на нього м'ясо, потім шар цибулі, потім - шар картоплі.

Духовку потрібно розігріти до 180 градусів і запікати м'ясо по-французьки протягом 25 хвилин. Потім зменште температуру до 170 градусів, посипте твердим сиром та запікайте ще 15 хвилин.

Готову страву слід розкласти на тарілках. Його можна посипати зеленою цибулею або дрібно нарізаними петрушкою та кропом. За бажання в рецепт можна додати помідори. Смачного!

Нагадаємо, як зробити котлети, як у McDonald's – рецептом приготування соковитого м'яса поділився відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ