“М'ясо по-французьки“: рецепт розкішної страви на святковий стіл

Автор: Леся Ловіцька

"М'ясо по-французьки" – одна із коронних страв багатьох господарок. Її часто подають на святковий стіл, вона чудово поєднується з легкими овочевими салатами. Своїм рецептом поділилася відома співачка SHADU.

“М'ясо по-французьки“: рецепт розкішної страви на святковий стіл  - today.ua

Виконавиця хіта "Повертайся живим" зізналася, що "м'ясо по-французьки" – традиційна сімейна страва, яку вона готує на суботню вечерю, а також у якості частування на урочистості. SHADU, справжнє ім'я Ксенія Шадурська, уточнила, що для рецепту підійде будь-яке м'ясо - свинина, індичатина, курятина. Також знадобляться картопля, цибуля, твердий сир, сіль і спеції, майонез або сметана.

Спочатку потрібно нарізати м'ясо на порційні шматки, посолити і поперчити за смаком. Цибулю слід почистити, промити і нарізати тонкими півкільцями, обім'яти і посолити.

Картоплю артистка також нарізає тонкими скибочками, солить, додає майонез чи сметану та перемішує. Сир слід натерти на крупній тертці.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Змастіть деко олією, викладіть на нього м'ясо, потім шар цибулі, потім - шар картоплі.

“М'ясо по-французьки“: рецепт розкішної страви на святковий стіл

Духовку потрібно розігріти до 180 градусів і запікати м'ясо по-французьки протягом 25 хвилин. Потім зменште температуру до 170 градусів, посипте твердим сиром та запікайте ще 15 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готову страву слід розкласти на тарілках. Його можна посипати зеленою цибулею або дрібно нарізаними петрушкою та кропом. За бажання в рецепт можна додати помідори. Смачного!

Нагадаємо, як зробити котлети, як у McDonald's – рецептом приготування соковитого м'яса поділився відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.