Today.ua

М'ясо по-французьки без майонезу: простий рецепт від шеф-кухаря Євгена Клопотенко

М'ясо по-французьки – одна з найсмачніших страв, яку не можна назвати швидкою. Вона калорійна і дуже ситна завдяки майонезу та шубі з овочів та сиру. Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився простим рецептом, як приготувати частування без жирного соусу.

Кулінар, шоумен та блогер Євген Клопотенко порадив додати у м'ясо нові інгредієнти – цибульний конфітюр та сир Брі. Для м'яса по-французьки знадобляться:

Спочатку потрібно обробити м'ясо. Наріжте його на шматочки, застелите харчовою плівкою і відбийте молоточком. Посоліть і поперчіть його з двох сторін.

Тепер потрібно підготувати конфітюр із цибулі. Наріжте овоч та обсмажте його на олії. Додайте оцет, щоб з'явилася кислинка. Через 15 хвилин потрібно додати цукор і дочекатися, поки він розтане. Потім потрібно влити мед і добре перемішати масу. Цибуля буде готова, коли стане прозоро-коричневою.

Застеліть лист пекарським папером, викладіть биточки і відправте їх запікатися в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Сир Брі потрібно нарізати тонкими слайсами. Викладіть на м'ясо спочатку трохи сиру, потім цибульний конфітюр і поверніть до духовки ще на 10 хвилин.

М'ясо по-французьки потрібно перевірити на готовність, розрізавши ножем. Якщо червоних прожилок немає – воно готове.

При подачі можна посипати страву зеленню та додати свіжі помідори та огірки. Смачного!

Раніше повідомляли, що в Україні впали ціни на м'ясо. Стало відомо, скільки коштують різні види свинини на початку листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ