На вулиці нарешті потеплішало - весняна погода сприяє пікнікам. Багато хто у вихідні вирушить смажити шашлики. Щоб м'ясо приготувалося швидше, спробуйте додати у маринад секретний інгредієнт.
Навіщо маринувати м'ясо на шашлик
Шашлик не можна готувати без попереднього маринування. Ця процедура потрібна для того, щоб м'ясо просочилося соком, стало м'яким, ароматним, а не жорстким, сухим та несмачним. Хтось маринує його цілу ніч, хтось - кілька годин, а деяким достатньо всього 30 хвилин.
Шеф-кухарі та звичайні господині використовують для маринування майонез, кефір, оцет, апельсиновий, лимонний чи гранатовий сік. Звичайно, до свинини ідеально підійде цибуля, нарізана кільцями. Також можна нанизувати на шампур інші овочі та навіть фрукти.
Як замаринувати м'ясо за 30 хвилин
Є кулінарна хитрість, відома далеко не всім. Щоб максимально прискорити маринування м'яса, необхідно після його промивання, нарізки та додавання приправ відправити у пакет. Потім слід залити свинину, яловичину або курятину сильногазованою водою, додати лимонний сік за смаком і перемішати.
Залиште м'ясо маринуватися у мінеральній воді щонайменше на півгодини, після чого можна смажити шашлик на вугіллі. Оптимально використовувати гілочки вишні - для більшого аромату.
Секрет полягає в тому, що сильногазована вода розм'якшує волокна м'яса та прискорює процес проникнення солі та спецій. Тож, якщо рішення виїхати на пікнік було спонтанним, є сенс скористатися "експрес-методом" маринування м'яса.
Готовий шашлик буде м'яким та соковитим. Смачного!
Нагадаємо, що шашлик можна приготувати не лише із м'яса, а й із картоплі. Вийде ситна і дуже смачна страва. Воно сподобається навіть дітям і людям похилого віку, яким складно справлятися зі шматками свинини чи яловичини.