М'ясні оладки можна приготувати та подати як на сніданок, так і на обід чи вечерю. Страва досить економна, але при цьому смачна і ситна. Такі вироби цілком замінять звичні котлети, вони виходять соковитішими та легшими. Вам знадобляться доступні інгредієнти, які є на будь-якій кухні.
Щоб приготувати м'ясні оладки, візьміть:
• 1 кг м'яса;
• 2-3 картоплини;
• 500 г капусти;
• крупну цибулину;
• 2-3 з. часнику;
• 1-2 ст. л. сметани;
• 2-3 ст. л. картопляного крохмалю;
• яйце;
• сіль та перець та інші спеції за смаком;
• олію для смаження.
М'ясо можна взяти будь-яке та подрібнити його у фарш на м'ясорубці. Туди ж відправте цибулю, часник, капусту та картоплю. Додайте сіль, перець та улюблені спеції, яйце і сметану та перемішайте інгредієнти до однорідності.
Кількість крохмалю потрібно варіювати в залежності від консистенції фаршу. Він має вийти не надто рідким, щоб можна було формувати вироби. Залишіть його на 15 хвилин, після чого приступайте до готування.
На розпечену сковороду з антипригарним покриттям потрібно налити рафіновану олію. Викладайте фарш столовою ложкою і розподіляйте шаром в 1-1,5 см. Оладки потрібно підсмажити з обох боків до золотистої скоринки.
Готові м'ясні оладки потрібно викладати на тарілку, покриту паперовим рушником – щоб забрати зайвий жир. Подавайте страву зі сметаною та зеленню, гречкою або легким овочевим салатом. Вони чудово підійдуть для бутербродів, які можна взяти із собою на навчанння чи роботу.
Нагадаємо, як приготувати пишні сирні оладки.