Today.ua

М'ясний пиріг по-кримськотатарськи: рецепт ідеальної ситної страви з фаршем для всієї родини

Кобете в перекладі з тюркської мови означає "багато м'яса". А тому цей пиріг за кримськотатарським рецептом дуже ситний. Готується він із листкового тіста з ситною та соковитою начинкою з м'яса, цибулі та картоплі.

Кобете - рецепт пирога по-кримськотатарськи

Тісто можна зробити як самостійно, так і купити готове в магазині.

В оригінальному рецепті кримських татар використовується баранина чи яловичина, проте можна взяти і поширений у нас у магазинах свинячий фарш. Якщо м'ясо недостатньо жирне, до нього можна додати 40 грамів розм'якшеного вершкового масла або підлити м'ясного бульйону.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізаємо на дрібні кубики і змішуємо з фаршем.
  2. Очищаємо картоплю, нарізаємо на маленькі кубики та додаємо у фарш.
  3. Все солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. Щоб фарш ущільнився, став одноріднішим, його слід відбити об ємність, в якій готуємо, або об стіл.
  4. Листкове тісто розкочуємо на пергаментному папері товщиною приблизно 3-3,5 міліметри, розрізаємо на дві частини. Одну частину тіста разом із пергаментним папером переносимо на деку.
  5. Викладаємо фарш на тісто так, щоб з усіх боків залишився сантиметр вільного місця (щоб защипнути тісто).
  6. Зверху накриваємо другою частиною тіста, і защипуємо краї.
  7. Зверху посередині пирога робимо невеликий отвір, щоб кобете дихав. Для краси можна зробити насічки на тісті, але не прорізати до кінця.
  8. Жовток перемішуємо з водою і наносимо пензликом на пиріг.
  9. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати ніжні відбивні в клярі. Досвідчені кулінари розповіли, у чому замаринувати м'ясо, щоб воно вийшло соковитим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ