Кобете в перекладі з тюркської мови означає "багато м'яса". А тому цей пиріг за кримськотатарським рецептом дуже ситний. Готується він із листкового тіста з ситною та соковитою начинкою з м'яса, цибулі та картоплі.
Кобете - рецепт пирога по-кримськотатарськи
Тісто можна зробити як самостійно, так і купити готове в магазині.
В оригінальному рецепті кримських татар використовується баранина чи яловичина, проте можна взяти і поширений у нас у магазинах свинячий фарш. Якщо м'ясо недостатньо жирне, до нього можна додати 40 грамів розм'якшеного вершкового масла або підлити м'ясного бульйону.
Складові:
- 500 г листкового бездріжджового тіста
- 500 г фаршу
- 80 г картоплі
- 100 г цибулі
- Жовток одного яйця
- 2/3 ч. л. солі
- 1/3 ч. л. чорного меленого перцю
- 1 ч. л. води
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізаємо на дрібні кубики і змішуємо з фаршем.
- Очищаємо картоплю, нарізаємо на маленькі кубики та додаємо у фарш.
- Все солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. Щоб фарш ущільнився, став одноріднішим, його слід відбити об ємність, в якій готуємо, або об стіл.
- Листкове тісто розкочуємо на пергаментному папері товщиною приблизно 3-3,5 міліметри, розрізаємо на дві частини. Одну частину тіста разом із пергаментним папером переносимо на деку.
- Викладаємо фарш на тісто так, щоб з усіх боків залишився сантиметр вільного місця (щоб защипнути тісто).
- Зверху накриваємо другою частиною тіста, і защипуємо краї.
- Зверху посередині пирога робимо невеликий отвір, щоб кобете дихав. Для краси можна зробити насічки на тісті, але не прорізати до кінця.
- Жовток перемішуємо з водою і наносимо пензликом на пиріг.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати ніжні відбивні в клярі. Досвідчені кулінари розповіли, у чому замаринувати м'ясо, щоб воно вийшло соковитим.