Серед нас, напевно, багато любителів чаю. Деколи ми випиваємо не дві і навіть не три чашки чаю за день, до останньої краплі виживаючи чайний пакетик у чашку. Але чи можна це робити? Що під кінець потрапляє до нашого організму, та який вплив має?
Чи можна вичавлювати чайний пакетик у чашку?
Що ж, вичавлювати чайний пакетик у чашку можна, але краще цього не робити. Справа в тому, що при заварюванні чай виділяє чимало дубильних речовин. Вони й так у процесі потрапляють у чашку, але якщо вичавити з пакетика все до останнього, то концентрат танінів зашкалюватиме. Це можна визначити за смаком – тому що чай матиме гіркуватий присмак.
Головний побічний ефект
Ці дубильні речовини мають масу корисних властивостей для організму:
- покращують роботу ШКТ;
- виводять токсини та шлаки з організму;
- мають протизапальну та кровоспинну властивість;
- борються з камінням у нирках;
- підвищують еластичність кровоносних судин тощо.
Враховуючи те, що ми не обмежуємося однією чашкою чаю на день, в організм потрапляє велика кількість танінів і це може призвести до уповільнення перистальтики кишечника та запорів.
На щастя, вплив дубильних речовин на організм - тимчасове явище, а тому, якщо з'явилися проблеми з дефекацією, потрібно лише на якийсь час припинити прийом їжі з великим вмістом танінів чи зменшити кількість чаю.
Нагадаємо, стало відомо, як правильно пити чай з лимоном - багато хто робить помилку.