Today.ua

Потужний торнадо пронісся над Тернопільською областю – відео: Україна перетворюється в Техас

Величезна чорна воронка пронеслася над територією Тернопільської області. Гігантський смерч зняли на відео в районі села Козлів, Козівського району. Як виглядав ураган, налякав очевидців, і чому кількість торнадо над Україною невблаганно росте?

9 червня 2020 року жителі Тернопільської області спостерігали справжній природний катаклізм. Гігантська чорна воронка, на щастя, пронеслася над місцевістю, де немає житлових будинків. На цей раз обійшлося без жертв і руйнувань.

Очевидці, що спостерігали ураган, утворивший гігантську воронку від самої поверхні землі до хмар, мимоволі порівняли Україну з американським штатом Техас, який дуже часто страждає від подібного природного явища.

[embed]https://www.facebook.com/100013897449130/videos/920750065064900/[/embed]

Варто відзначити, що ще якихось 10 – 20 років тому смерчі були екзотикою для українців. В останні ж роки, торнадо проносяться над Україною все частіше. У чому ж причина?

За даними фахівців, найбільше схильні до формування вихорів території Півдня, Центру і Заходу України. Влітку 2013-го року відразу два смерчу спостерігали над водною гладдю Чорного моря.

Торнадо формується при зіткненні двох потужних повітряних мас з різною температурою і вологістю, коли шар теплого повітря розташовується нижче шару холодного. В грозовій хмарі формується вихор, який витягується до самої поверхні землі або водної гладі.

[embed]https://www.facebook.com/mihajlo.demkowycz/videos/1949712151837514[/embed]

Як розповіли експерти, природа смерчів до кінця так і не вивчена вченими, однак ясно одне, що глобальна зміна клімату торкнулася України, де все частіше створюються сприятливі умови для утворення торнадо.

Нагадаємо, раніше потужний торнадо пронісся в районі міста Костянтинівка, Донецької області. Ураган був дуже сильним, відеозапис явища вселяє жах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ