Морква по-корейськи – це хрумка, соковита та гостра вітамінна закуска з пікантним смаком. Її часто подають до риби та м'яса. Популярний зимовий салат готується швидко та просто. Рецепт виручить, коли хочеться свіжих овочів, яких мало в холодну пору року. До того ж, страва виходить досить бюджетною – із найдоступніших інгредієнтів.
Щоб приготувати моркву по-корейськи, знадобляться:
- 1 кг солодкої моркви;
- 1 ч. л. солі;
- 3 ст. л. цукру з гіркою;
- 0,5 склянки рослинної олії;
- 5 ст. л. оцту;
- 1 ч. л. чорного меленого перцю;
- 1 ч. л. меленого коріандру;
- голівка часнику.
Добре промийте моркву та очистіть її від шкірки. Потім потрібно натерти її на спеціальній тертці та відставити.
Заправка готується в окремій каструльці. Влийте олію, додайте сіль, цукор, перець і коріандр. Часник потрібно роздавити тильною стороною ножа та дрібною нарізати. Оптимально – пропустити його через прес та додати до олії.
Поставте заливку на невеликий вогонь та доведіть до кипіння. Потім додайте оцет і змішайте суміш до однорідності.
Розігріту олію зі спеціями потрібно влити в ємність з морквою і акуратно перемішати. Овоч не слід сильно м'яти руками, щоб він залишився соковитим.
Моркву по-корейськи після остигання необхідно поставити в холодильник щонайменше на чотири години. Однак чим довше вона маринуватиметься, тим буде смачнішою. Краще, якщо закуска просочуватиметься заправкою від 12 до 24 годин.
Готовий салат потрібно перекласти у салатник і подати до столу. Смачного!
Нагадаємо, що із моркви можна приготувати смачний десерт - печиво.