Часник одна із найкорисніших цибулинних рослин, яку людина вживає в їжу. Цей продукт обов'язково має бути у раціоні, оскільки систематичне його вживання позитивно впливає на формування імунітету. Але якщо вживати часник з певними продуктами, він перетвориться на отруту.
З якими продуктами не можна їсти часник?
Нерідко після їди може виникнути здуття живота, нудота, печія та діарея. Це може бути пов'язане з неправильним поєднанням продуктів. Щоб цього уникнути:
- Не вживайте часник із молоком, оскільки це призведе до розладу шлунку. Не варто запивати страви з часником кавою з молоком чи молочними десертами. Також не варто додавати часник при приготуванні соусу Бешамель та інші страви, де є молоко.
- Не вживайте після страв із часником або часникового хліба фрукти, тому що це призведе до бродіння у шлунку та неприємних відчуттів.
- Для багатьох останній пункт стане відкриттям, адже часто на столі можна побачити свіжі помідори з перцем і часником. Проте вчені стверджують, що часник і свіжі томати вживати разом не можна, оскільки це призводить до метеоризму та печії.
Також варто пам'ятати, що часник не можна вживати в їжу дітям до двох років, вагітним і людям із захворюваннями печінки, жовчного міхура, виразковою хворобою, епілепсією, астмою та проблемами зі зниженим тиском.
Нагадаємо, названий продукт, який обов'язково має бути у раціоні жінок за 60.