Today.ua

Мінімальна зарплатня в Україні суттєво зросте - Мінсоцполітики

Українців чекає суттєве підвищення мінімальної заробітної плати вже зовсім скоро. Про це розповіла голова Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна. Коли і на скільки піднімуть соцстандарт?

За словами Марини Лазебної, вона давно наполягала на тому, що вже в 2020 році українцям пора піднімати рівень мінімальної заробітної плати. Глава Мінсоцполітики додала, що рішення вже прийнято, підвищення відбудеться в другій половині року.

Що стосується суми підвищення, то вона буде дійсно істотною. Точні цифри поки не називають, але кажуть, що підвищать мінімалку мінімум на 500 гривень.

Марина Лазебна зазначила, що на даний момент профільні міністерства прораховують, наскільки позитивно підвищення мінімальної заробітної плати українців позначиться на покращенні економічних показників в цілому по країні.

За словами глави Мінсоцполітики, дане підвищення мінімалки хоч буде істотним, але все ж, щоб таку заробітну плату можна було назвати гідною, вона повинна дорівнювати приблизно 6 – 8 тисяч гривень. Коли Україна зможе забезпечити своїм громадянам такий рівень життя, Лазебна не уточнила. Але сказала, що середня зарплата в 12 тисяч гривень – цілком прийнятна, тому цей показник можна не змінювати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні підвищать прожитковий мінімум і перерахують субсидії. Що зміниться в країні з 1 липня 2020 р, і наскільки серйозними будуть ці зміни?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ