У 2023 році Масляна відзначається у період з 20 по 26 лютого. За цей час прийнято готувати млинці та ходити один до одного у гості. Наші пращури вірили, що млинець - це символ сонця, і чим більше в сім'ї приготується млинців, тим більше хороших днів на рік можна очікувати. Ми вирішили поділитися рецептом млинців на окропі, який вийде навіть у кулінара-початківця.
Млинці на окропі - рецепт
Інгредієнти:
- 300 мл молока
- 300 г борошна
- 2 яйця
- 500 мл окропу
- 1 ч. л. розпушувача
- сіль за смаком
- цукор за смаком
- 1 ст. л. рослинного масла
Спосіб приготування:
- Яйця змішуємо з молоком і збиваємо віночком чи блендером. Додаємо сіль і цукор на смак, перемішуємо та додаємо олію.
- Борошно просіяти через сито, додати розпушувач і перемішати.
- Поступово змішуємо рідкі інгредієнти із сухими та замішуємо тісто так, щоб не було грудок.
- Доводимо воду до кипіння і додаємо окріп у тісто, замішуючи тісто, щоб воно за консистенцією нагадувало рідку сметану.
- Залишаємо тісто хвилин на 15 настоюватися, і якщо тісто змінило густину, можна додати ще окропу.
- Добре розігріваємо сковороду з рослинним або вершковим маслом і смажимо млинці. Викладаємо готові млинці стопкою на тарілці і змащуємо вершковим маслом.
- Готові млинці можна подавати відразу або загорнути з начинкою.
Готово. Смачного.
Нагадаємо, ми розповідали, що можна приготувати на Масляну окрім млинців.