Today.ua

Масляна 2020: нові рецепти млинців з різними начинками

Масляна в 2020 році буде святкуватися з 24 лютого по 1 березня. І за традицією в ці дні господині випікають різноманітні млинці. Адже саме ця страва, завдяки своїй круглій формі і жовтому кольору, стала символом теплого весняного сонечка, яке є основою для існування всього живого на нашій планеті.

Споконвіку, з року в рік, з'являлися все нові способи приготування даного виду випічки. Ознайомтеся з підбіркою рецептів смачних і незвичайних млинчиків, і ми впевнені, що вони займуть гідне місце у вашій кулінарній книзі.

Млинці «Мереживні»

Оскільки в перший день Масляної 2020 млинці годиться їсти без начинки, то чому б не зробити їх «мереживними»?

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

У глибокій ємності змішати яйця з сіллю і збити в піну за допомогою вінчика або міксера.

В цей час закип'ятіть воду. Продовжуючи збивати яйця, влийте окріп. Маса збільшиться в об'ємі, тому дуже важливо замішувати тісто саме в глибокій мисці.

Не припиняючи збивати, всипте частинами борошно. Потім додайте молоко і рослинну олію без запаху. Збийте до однорідності.

Підготуйте сковороду для млинців. Поставте її на вогонь і як слід розігрійте. Перед тим, як почати смажити млинці, один раз злегка змастіть дно і боки сковороди олією. Далі вже цього робити не потрібно, оскільки в тісті є рослинна олія.

За допомогою ополоника вилийте на дно сковороди трохи тіста і швидко розподіліть по всій поверхні. Готуйте до легкої рум'яності з одного боку, а потім переверніть млинець і пропечіть його з іншого.

Готові млинці складайте стопкою на плоскому блюді, змащуючи вершковим маслом.

Млинці «Різнокольорові»

Такі млинці особливо порадують маленьких дітей, які з радістю будуть уплітати за обидві щічки червоні, жовті і зелені «символи сонечка».

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Молоко злегка підігріти, додати яйця, борошно, сіль, цукор і олію без запаху. Збити міксером до однорідності, щоб не залишилося грудочок. Накрийте миску з тістом чистим кухонним рушником і залиште в теплому місці на півгодини.

В цей час можна приготувати харчові барвники для млинчиків. Буряк очистити від шкірки, вимити і натерти на дрібній тертці. Процідити і віджати сік.

Листя шпинату довільно нарізати, скласти в чашу блендера і подрібнити в пюре. Куркуму розчинити у 30 мл теплого молока.

Тісто для млинчиків розділіть на три приблизно рівні частини. У кожну додайте барвники. Після перемішування у вас має вийти три види тіста: жовте, червоне і зелене.

Смажте звичайним способом (описаний в першому рецепті) до готовності з двох сторін. Такі млинці можна подати з будь-якою начинкою. Спробуйте новий незвичайний рецепт.

Начинка для млинців з курки

Куряче м'ясо зварити до готовності. Охолодити і розібрати на волокна. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, обсмажити на олії до готовності.

Все змішати, перекласти в чашу блендера, додати тертий імбир, сік консервованої кукурудзи, подрібнити. Готову начинку змішати з зернами кукурудзи і загорнути в млинці.

Якщо ви стежите за фігурою і своїм здоров'ям, то крім млинців на Масляну 2020 можна готувати сирники. В їх складі немає борошна, а цукор замінює бананове пюре. Ну, дуже смачно і корисно!

Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ