Today.ua

Мариновані печериці: рецепт смачної та недорогої закуски до новорічного столу

Мариновані печериці завжди можна купити готові у найближчому супермаркеті. Однак вони досить дорогі і не завжди такі смачні, як домашні. Спробуйте приготувати закуску на новорічний стіл власноруч. Вийде недорога страва з тією кількістю солі та цукру, яка вам подобається.

Щоб приготувати мариновані печериці, багато часу та сил вам не знадобиться. Такі грибочки стануть чудовим доповненням до будь-якого гарніру.

Інгредієнти:

Печериці потрібно почистити, видалити пошкоджені частини та кілька разів промити. Маленькі можна готувати цілими, а великі нарізати на кілька частин.

Відваріть гриби у підсоленій воді протягом 10 хвилин. Потім приготуйте маринад. Змішайте всі продукти для нього до однорідності.

Коли печериці будуть готові, їх потрібно відкинути на друшляк, щоб видалити зайву воду. Візьміть контейнер або банку та відправте туди гриби, а потім заправку. Поставте ємність у холодильник.

Закуска буде готова за 12 годин. При подачі можна посипати гриби дрібно нарізаною зеленню, червоною або зеленою цибулею. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати мариновану капусту з буряком – рецепт стане у нагоді тим, хто хоче різноманітності на новорічному столі. Апетитна закуска ніжно-рожевого кольору точно на ньому не затримається!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ